Tänä päivänä

Kesäkuussa 2011 Olavi ja Silja Lammintausta ostavat tilan. Peltoja aletaan kunnostamaan, tilan rakennuksia korjataan. Ulkorakennukset saavat punamulta väriä pintaan. Päärakennus saa uudet ulkoverhouslaudat. Kivinavetan kunnostus on meneillään. Sisätiloissa kunnostetaan ja uusitaan vanhaa vaalien. Rantaan nousee sauna ja laituri. On istutettu parsaa, vadelmia, pensasmustikkaa, mansikkaa ja uusia omenalajikkeita. Kokeiltu maissia. Uudet peltolohkot odottavat kunnostusta. Peltojen ympärillä kohoaa kauniita kallioisia metsäsaarekkeita. Ikiaikainen maisema, vanhat puut, monimuotoinen eliöstö ja kasvillisuus hallitsevat maisemaa.

 

Tilan historia kietoutuu nykypäivään, menneiden sukupolvien työ näkyy, se on läsnä talossa, läsnä pelloilla ja puutarhassa. On hienoa saada jatkaa täällä työtä, olla osana sukupolvien ketjua. Vaalia luonnon monimuotoisuutta, istuttaa uusia puita ja kasveja, seuraavienkin sukupolvien iloksi.

 

2014 pellot on luomussa ja syntyy Halslahden Luomu, pieni pala paratiisia.

 

Halslahden tila tänä päivänä.

 

Perustuu Raimo ja Terttu Aunion kanssa käymiin keskusteluihin, heiltä saamiini vanhoihin valokuviin ja Varsinais-Suomen rakennuskultuurin julkaisuun. (Sauvon kulttuurimaisema ja vanha rakennuskanta)


Halslahden Keskitalossa Tammikuussa 2014
Silja Lammintausta